Selamat Berkunjung Kawan-Kawan....

Papan Tulis

Thursday, 28 July 2011

DISKUSI 2.0 : Rahsia Wanita dan Masakan



 Credit to nizammatsaari.wordpress.com


Seperti biasa hati ini mahu meluahkan isi hati saya yng terbuku di hati....sementara menunggu ketibaan waktu solat jumaat ni....siapa yang mahu isterinya pandai memasak...?angkat tangan hehehe....actually berminat sangat dengan topik ini..kenapa?soalnya ia adalah sebahagian daripada kemahuan setiap lelaki..

Kebanyakan daripada wanita zaman sekarang tidak macam zaman dahulu yang kekal dengan pelbagai adat dan budaya..susah nak jumpa wanita yang masih tau tentang masakan atau kuih tradisional yang lama.hehe sume ternganga bila diajukan soalan tentang jenis makanan atau kuih yang xpernah dengar sebelum ini ataupun lupa...

Bagi saya, saya teruja bila ada wanita yang sedemikian at least dia adalah wanita dalam pilhan saya..opss bocor rahsia...coz saya suka akan keaslian makanan yang disediakan hingga akan terasa seperti makan masakan dari ibu sendiri..baru lelaki tak cari lain kot...asyik makan kat kedai je mungkin boring dan tiada keseronokan...hehehe abislah ramai yang mara nanti...

Tapi sekurang2nya kalau ada yang niat untuk belajar lagi bagus...siapa kata itu tak penting..at least suatu persembahan yang suami akan hargai sangat atas pengorbanan anda melakukan tanggungjawab sebagai seorang isteri dengan jayanya...Jom kepada kaum wanita...jenguk2lah diri ke youtube atau ke blog2 masakan yang famous untuk mempertajamkan kemahiran memasakan anda..selebihnya adalah usaha anda sendiri bagi memastikan kesempurnaan yang anda cari dalam diri...yakin ok...!!hehe

2 Pencetus Idea:

aimie amalina said...

haiiiit!
>_<
hahha..maceh le bg taw rahsia lelaki e..kiki!

Che Sayzzuwan said...

Hehe..selamat mencuba!