Selamat Berkunjung Kawan-Kawan....

Papan Tulis

Friday, 29 July 2011

Lelaki berambut panjang?kemas atau serabai..?




Credit to Girlishh

Urm dalam kemajuan dimensi tahun sekarang kita dapat lihat pelbagai fesyen2 yang muncul tak kira lah dari segi gadget,pakaian atau yang lain...fokus saya iaitu rambut....kita dapat lihat pelbagai kemodenan yang berlaku dengan mengatakan rambut itu boleh menjadikan diri anda kelihatan lain dari yang lain....mungkin ianya suatu trend dan ikutan bagi menampakkan keunikan.

Suatu isu yang sangat menarik....kebanyakan lelaki tidak begitu mementingkan fesyen dalam rambut mereka...tapi jika dilihat pada remaja, mereka sudah mengambil langkah yang drastik dengan melakukan pelbagai transformasi dalam rambut mereka....ini kita dapat lihat di ibukota...mcm2 stail rambut yang timbul..hehe

Persoalannya....kalau lelaki yang berambut panjang ini pada pandangan serabai atau kemas...mungkin pada sesetengah wanita sukakan lelaki berambut panjang kerana nampak lebih cool dan ada gaya namun ada juga yang sukakan lelaki berambut pendek....lebih kemas dan teratur kata...pelbagai persepsi yang mungkin timbul namun terletak kepada pandangan masing2.....

Mungkin pada mereka yang begitu mahukan menampilkan rambut yang pnjang sebagai aset anda...mungkin anda boleh ke ACUT ABOVE untuk meminta pendapat serta rawatan yang sesuai untuk penjagaan rambut yang lebih efiksyen...barulah tak serabai dan berbau hehehe.....


P/S Nak simpan juga rambut panjang maybe hensem sket kew hehe...

2 Pencetus Idea:

Cik Bell said...

rambut pnjg style org kata kan..hehe
ada yg rmbut pnjg kemas.ada yang serabai,
tapi tak berapa suka alasan berambut pnjg sebab ikut Nabi S.A.W.Depa penah tgOk ke Rambut Nabi pnjg mana,.huhu..Prefer rambut pndek la..
Ikut masing-masing la.Lain orang lain pendapat..hehe :)

Che Sayzzuwan said...

urm btul gk tu hehe