Selamat Berkunjung Kawan-Kawan....

Papan Tulis

Sunday, 10 July 2011

Ceritaku Di Bulan Ramadhan




Nak citer kisah silam ni agak tragis jugaklah coz tak xmau imbas benda pahit 2 huhu lagi2 bila tiba Bulan Ramadhan yang mulia...saya pernah alami kemalangan jalan raya selang beberapa hari sebelum hari raya
kejadian tu berlaku sewaktu zaman sekolah lagi tak silap dalam 8 tahun lepas huhu....,masa tu baru lepas final exam form 4....

So nak dijadikan cerita kawan ajak lepak ronda2 bandar naik mto...bley tahan gak moto saya time 2 huhu
Kawasaki Kips tau...so korang tau la kan keadan trafik time tu..dengan orang bz lalu lalang sehinggakan jalan yang satu line da jadi berlapis2...opss...masa itu dengan xde lesen moto lagi so kitorang gamble jgk hehe...

After da puas round satu bandar mulalah ktorang nak gerak balik....so tyme tu ada macam xsedap ati je...so xnk keruhkan keadaan diam jelah...masa tu saya jadi pembonceng....cz mmber saya ni lagi terrer bab selit menyelit celah2 keta ni hehehe....sampai la satu simpang ni punyalah xtau ad keta yang nak lintas ke seberang jala...kitorang xnampak coz ad trailer yang hadang penglihatan mmber saya....so nak dijadikan kisahnya sebuah Toyota Land Cruiser Prado...langgar motor saya....saya tercampak ke seberang jalan....( alhamdulillah nasib bek xd keta....and hanya luka2 kecil saje....tp malangnya wt kawan saya coz patah kaki akibat dari terkena bahagian depan Prado 2....sampai skng terngiang2 kisah 2...coz terpaksa raya dalam keadaan sakit2 hehe....


P/S So itulah cter sedih saya huhu kenangan...so korang yang xd lesen jgn memandai bwk ap2 keta ke moto bahaya if ad ap2 berlaku...n dengar kata nasihat parents coz diorang lagi mengetahui segalanya yang terbaik wat kita k....=)



9 Pencetus Idea:

mawar puteh said...

sedihnya...tapi still dapat duit raya kan masa tu..hik9

Che Sayzzuwan said...

Hehe...dapat kunjungan ramai...murah rezeki time tu..wt muka ksian n sakit sket hehe

aimie amalina said...

aiyakk..abis ninja ku..huhu..alhamdulillah selamt yep..

huu..bu foloow ni

http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html

Che Sayzzuwan said...

Hehehe...nasib bek xd ap2 berlaku

s u a r a h e a R t y said...

http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/07/blogger-list-cerita-bulan-ramadhan.html

selamat menjalani ibadah puasa :)

PeRmAtA bIrU said...

alhamdulillah selamat, kan??? :)

Che Sayzzuwan said...

Alhamdulillah selamat..=)

meganfox said...

jap2..time mu nga saim mu tu gi hospital tu ado cikgu shaari nga anok dio dop?aku mace kenal jah saim mu tu...

Che Sayzzuwan said...

Hurm mstilah anak murid ksygan hehe...