Selamat Berkunjung Kawan-Kawan....

Papan Tulis

Sunday, 3 July 2011

Seketika Bersama Mr Sham Kamikaze

PENGALAMAN berjumpa dengan beliau tidak dirancang ianya hanya berlaku secara tidak sengaja....sewaktu bulan Ramadhan tahun 2010 tak silap saya ...ketika itu saya bersama "housemates" lepak dekat mamak iaitu di Restoren Hakim Seksyen 7 Shah Alam...for sure untuk kitorang bersahur...sedang asyik menjamu selera...kami DIDATANGI pemuda yang saya kenali....rupanya one of the member's Maximus Band yang top masa tu dengan lagu "Apa Mahu Mu" boleh refer dekat youtube ok..(promote sket) hehe...tapi waktu tu mybe saya takut tersalah pandang..kot2 orang lain..hehe...


So die explain kt kami tentang satu DVD yang memuatkan lagu berunsurkan ketuhanan sempena kedatangan bulan ramadhan yang penuh mulia ini iatu GEMA RAMADHAN....pada masa dia cakap Mr Sham Kamikaze terlibat dalam album ni...saya memang minat dengan hasil kerja beliau...boleh katakan setiap karya yang beliau hasilkan adalah yang bermutu dan susunan muziknya sangat kreatif...

Masa tu saya terus beli DVD GEMA RAMADHAN dengan harga RM15. At the same time, bro tu cakap korang sume nak bergambar ngan abg sham x? Pucuk dicita ulam mendatanglah jawab..hehe jawab kitorang....susah nak jumpa orang tengah top macam beliau time tu...kira satu bonus jugalah berhadapan dengan beliau. Nervous gak, so selepas dah berjumpa dan berkenalan dengan beliau, kitorang lepak borak sekejap...dan dari situ saya tau, Sham seorang yang baik dan peramah orangnya...

Sebelum beliau beredar,kitorang sempat bergambar dengan "Guitar Hero" Malaya ini....so kebetulan yang snapkan gambar adalah his wife, Kak Fara..orangnya juga sangat sporting...( Bertuah Abg Sham tau!)

For me, Album itu sangat berkualiti dan melodinya sangat menarik...videoklipnya juga sangat menarik
lebih-lebih lagi suasana bila Sham do his best guitar solo. Terangkat beb....! Buat abg Sham Kamikaze
yang kini telah berhijrah ke jalan yang lebih baik, diharap abg sham tabah dalam menghadapi apa-apa dugaan yang datang dan selamat maju jaya!! buat Band Maximus...harap korang success dalam perjuangan muzik pada tahap lebih tinggi lagi ok...!! Harap ada rezeki kita akan berjumpa lagi hendaknya...Nak berkongsi sedikit momento itu...Layanzzz...
Signature From Mr Sham Kamikaze





Posing Time......
P/S So korang pergi ke FB Sham Kamikaze atau http://www.facebook.com/shamkamikaze?sk=wall untuk mengetahui perkembangan baru beliau ok....

5 Pencetus Idea:

feyus said...

Hrp sham Kamikaze sht2 selalu. :) Thanks bro sbb telah sertai link exchange blog. Sile semak di sini : Senarai URL blog yang sudah menyertai
Blog anda sudah disenaraikan. Semoga terus success dlm berblogging.:)

NoraWahid said...

Thanks for the comment! :) Selamat berblog!

Cik Aqilah Wardah said...

^_^

wow!

Belalang Hijau said...

sewaktu mula2 belajar main gitar, sham kamikaze salah seorang idola belalang selain drpd king shah dan riz... mereka benar2 berbakat...

semoga sham kamikaze lebih tenang dan gembira dgn jalan hidupnya kini :)

(thanks sudi singgah dan drop komen d blog belalang_

ummu said...

salam che,
terima kasih sudi singgah blog wordpress akak